Göz Kapağı ve Göz Çevresi Estetiği

Üst ve alt göz kapakları, yaş, çevresel faktörler veya genetik yapı sebebiyle sarkık veya torbalanmış bir görünüm alabilir. Üst kapaktaki sarkıklık arttıkça, görme alanında daralmaya sebep olur. Yine göz çevresinde morluklar ve kırışıklıklar istenmeyen görünüme sebep olur.
Göz kapağındaki hafif sarkıklıklar, alın bölgesine botulinum toxini uygulanması ile kaşların kaldırılması sağlanarak giderilebilir. Yoğun sarkmalarda ise blefaroplasti adı verilen göz kapağı estetiği ile kalıcı düzelme sağlıyoruz. Yine alt kapaklardaki torbalanma ve şişliğe sebep olan yağ dokusu fıtıklaşmalarını da alt kapak estetik ameliyatı ile gideriyoruz.

Göz kapağının yapısal bozukluklarının teşhis ve tedavisi:
Göz kapakları, gözlerimizi dış etkenlerden korumada önemli bir role sahiptir. Göz yüzeyini devamlı nemli tutacak düzenli bir gözyaşı tabakası, sağlıklı göz kapakları ile mümkündür. Göz kapakları çeşitli çevresel faktörler, travmalar veya yaşa bağlı olarak normal yapı ve fonksiyonunu yitirebilir. Bazen benler, kistler, tümoral oluşumlar nedeniyle fonksiyon kaybı yaşanır. Kapaklar içe (entropion) veya dışa (ektropion) dönebilir. Bu durumda gözde önce kızarıklık, kanlanma, yanma, batma olur. Durum tedavi edilmezse göz kalıcı olarak hasar görür. Görme kaybına kadar varan sonuçlar yaşanabilir
Tüm bu sayılan durumlarda, göz kapağının düzgün çalışması için varsa kitlenin alınması ve dönüklüğün düzeltilerek kapağın normal şeklini sağlanması gerekir.
Yine kirpiklerin yanlış yönlendiği, göz yüzeyine temas edip zarar verdiği durumlarda da, kirpikleri ya da kapağı düzeltici işlemler yapılmaktadır.